Isporuka knjiga


Način plaćanja

Kupci iz Bosne i Hercegovine mogu birati između dva načina plaćanja. Plaćanje pouzećem, nakon isporuke poštom. Knjige naručene sa zahtjevom za isporukom poštom pouzećem, platit ćete prilikom prijema na odredištu.
Odaberete li plaćanje na osnovu predračuna, knjige će vam biti isporučene nakon potvrde o uplati na naš bankovni račun, a prema uputi na predračunu koji ćete dobiti nakon narudžbe.

Vrijeme potrebno da dobijete pošiljku u BiH

Da biste procijenili vrijeme potrebno da naručena pošiljka stigne do vas trebate znati da transport putem pošte traje od 2 do 7 dana. Rok za isporuku koga ćemo se pridržavati počinje teći od dana kada dobijemo potvrdu o uplati predračuna.

Raspoloživost knjiga za isporuku

Svaka knjiga koju pronađete u našem internet katalogu raspoloživa je za isporuku. Ako želite neku knjigu koju niste našli u našem katalogu, obratite nam se pomoću posebnog formulara, a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku, te vas obavijestiti o roku koji je potreban da biste knjigu dobili na željenu adresu.


Isporuka knjiga različite raspoloživosti

Nastojimo da sve knjige se bez obzira na raspoloživost isporučimo kao jedinstvenu pošiljku. To znači da ćemo naručene knjige raspoložive u roku od 1-2 nedjelje isporučiti zajedno sa knjigama raspoloživim u kraćem roku. U formularu za naručivanje, na mjestu predviđenom za napomenu, možete zahtijevati i zasebnu isporuku. U tom slučaju će za svaku pošiljku biti posebno obračunati troškovi isporuke. U slučaju da procijenimo da će slanje naručenih knjiga kao jedinstvene pošiljke značajno produžiti vrijeme isporuke (kao sto je nemogućnost dobave neke od naručenih knjige u obećanom roku) dodatni troškovi isporuke ići će na teret knjižare TKD Šahinpašić.


Mogući problemi kod naručivanja i isporuke

Rijetko, ali ipak se dešava da nakon narudžbe iako je prošlo obećano vrijeme isporuke kupci ne dobiju naručene knjige. Evo zašto se to dešava:

  • Nismo primili vašu narudžbu

Vašu narudžbu nećemo primiti ako izostavite neki od traženih podataka u formularu za naručivanje. Stoga budite pažljivi. Naročito skrećemo pažnju na pravilan unos vaše e-mail adrese i kontakt telefona. Ako nekoliko minuta nakon izvršene narudžbe od nas ne dobijete potvrdu prijema to je siguran znak da nešto nije u redu. U tom slučaju provjerite podatke koje ste unijeli ili nam se obratite za pomoć. Ukoliko imate teškoća sa naručivanjem, pošaljite nam svoje osobne podatke i listu knjiga koje želite naručiti. Mi ćemo izvršiti narudžbu umjesto vas.

  • Neobaviještenost o rokovima isporuke

Budite uvjereni da činimo sve sto je u našoj moći da vašu narudžbu isporučimo prije obećanog roka, ali treba imati na umu da je rok isporuke zbir vremena potrebnog da nabavimo knjigu koju možda nemamo u našem skladištu i vremena koje će proći od momenta slanja pošiljke dok ne bude isporučena.

  • Izgubljena pošiljka

Rijetko (zaista rijetko), ali ipak se dešava da pošiljka bude izgubljena. U tom slučaju o našem trošku poslat ćemo vam novu nakon što od pošte ili kurirskog servisa koji je obavljao transport dobijemo obavijest o tome šta se desilo sa prethodnom pošiljkom. Za to je potrebno izvjesno vrijeme i unaprijed vas upozoravamo na strpljivost. U slučaju da nismo u mogućnosti izvršiti ponovnu isporuku, napravit ćemo povrat uplate, ili u saglasnosti s vama preinačiti narudžbu.

  • Oštećena pošiljka

Sve knjige stavljene u prodaju u knjižari TKD Šahinpašić su nove i u dobrom stanju za daljnju prodaju. Pakujemo ih tako da normalnim rukovanjem ne može doći do oštećenja sadržaja. Dogodi li se gubitak sadržaja ili njegovo oštećenje, na vas zahtjev ćemo izvršiti zamjenu. Troškovi vraćanja oštećenog dijela pošiljke padaju na teret kupca.


Kako da saznate status vaše narudžbe

Javite nam se. Možete koristiti telefon ili e-mail. Da bismo provjerili šta se dešava sa vašom narudžbom moramo znati vaše ime i prezime kao i vašu e-mail adresu.


Komunikacija

Ako vam je potrebna pomoć, ili vas zanima status vaše narudžbe pošaljite nam e-mail na info@btcahinpasic.com. Odgovorit ćemo u najkraćem mogućem roku. Napominjemo da je najbrža komunikacija s nama putem e-maila.